Predstavitev

Oznake:

Gosenca Style je prodajalna zdrave hrane, saj ponuja vrhunske izdelke slovenskih hribovskih in ekoloških kmetij. Lastnica in ustanoviteljica trgovinice Gosenca Style v pokriti tržnici BTC, Ljuba Gosenca, želi svojim strankam ponuditi čim več žive in zdrave hrane, saj se je sama spopadla z bolezensko izkušnjo, ko je premagala svoje hude zdravstvene težave s spremembo prehrane.

Zato se je odločila, da so samo najbolj kakovostni izdelki dobri tudi za njene stranke. Zato v njeni trgovinici najdemo ekološko surovo kozje mleko in izdelke iz surovega kozjega mleka, kot je eko kozji jogurt. Nudijo tudi kozjo, ovčjo ali kravjo abolminsko skuto (ki jo v kombinaciji z lanenim oljem priporoča tudi dr. Johanna Budwig za rakave bolnike). Tudi ovčje in kozje sire imajo iz surovega mleka, kar je izjemno pomembno za naše zdravje, saj je to živa hrana. Imajo tudi kozje mleko (brez silaže), nepasterizirano maslo, kuhano maslo Ghee, kislo in sladko smetano, skuto iz surovega mleka cerkljanskega hribovja in domači kajmak.

V njihovi ponudbi najdemo tudi ekološko teletino, ekološke piščance, ekološke kapune iz Kozjanskega, domače kunce, ekološko žrebičkovo in konjsko meso, ekološke telečje hrenovke, kunčje hrenovke, ekološke konjske hrenovke, domača in ekološka jajca. Nudijo tudi domače suhomesnate izdelke, kot so šunke, dimljen dolenjski špeh, dimljene klobase (svinjske in žrebičkove). Prav posebej priporočajo suhomesnate izdelke Gosenca: konjski pršut, goveji pršut, svinjska bordjola, konjske klobase, svinjske klobase, konjske in svinjske salame, vse brez dodanih aditivov.

Na voljo imajo tudi hladno stiskano bučno, sončnično, oljčno, orehovo, marelično, konopljino, laneno olje in olje grozdnih pešk ter ekološki jabolčni kis (Lešnikovec).

Ne smemo pa pozabiti tudi na njihove dnevno sveže testenine, kot so ravioli z različnimi nadevi, njoki, sveži rezanci z baziliko, idrijski žlikrofi, jušni rezanci ročno izdelani ter domači kruh iz krušne peči: 100% pirin, ržen, koruzni, zmesni in poseben nekvašen z drožmi, 100% ajdov – brezglutenski za bolnike s celiakijo.

In nazadnje njihove sladice: prekmurska gibanica, prave domače potice z različnimi nadevi, dolenjski štrukeljčki, orehovi in pehtranovi ter pirini piškoti brez sladkorja in jajc, pirine pite, zavitki, potice, vse brez sladkorja in jajc.

Kategorije: