Predstavitev
 • Slovenski olimpijski izobraževalni center

  Podatki o trgovini
  zapri

  Trgovina:

  Slovenski olimpijski izobraževalni center

  Kraj:

  BTC City Ljubljana

  Lokacija na zemljevidu

  Delovni čas
  zapri

  Delovni čas:

  pon: 10:00 - 16:00

  tor: 10:00 - 16:00

  sre: 10:00 - 16:00

  čet: 10:00 - 16:00

  pet: 10:00 - 16:00

 • BTC Klub Partner BTC-City Priložnosti

Oznake:

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v pritličju upravne stolpnice BTC odprl Slovenski olimpijski izobraževalni center.

V centru predstavljamo športnike, olimpizem in olimpijske igre s fotografijami, video vsebinami in razstavnimi eksponati. Posebnost je tudi stena slavnih športnikov – olimpijskih junakov, ki so osvojili olimpijske medalje. Na tej steni so predstavljeni vsi Slovenci, ki so od leta 1912 do 2014 osvojili olimpijsko medaljo. Predstavljene pa so tudi kopije teh osvojenih medalj.

Predstavitev v centru se prične z antičnimi olimpijskimi igrami, ter se nato nadaljuje s predstavitvijo ustanovitve Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je potekala 23.6.1894 v Parizu. Obiskovalci si lahko ogledajo olimpijske simbole, olimpijsko baklo, zastavo ter se seznanijo s podrobnostmi olimpijskega ceremoniala. Na veliki steni centra pa predstavljamo celotno časovnico olimpijskih iger, kjer začetke od leta 1896 predstavljajo poletne olimpijske igre, nato z letom 1924 tudi zimske olimpijske igre in z letom 1960 tudi paraolimpijske igre.

V centru si lahko ogledate tudi virtualne športne aktivnosti in sicer zaenkrat smučarske skoke in alpsko smučanje – smuk, kar zagotavlja sodobna Samsungova tehnologija.

Olimpijski komite Slovenije v centru izvaja razne programe in aktivnosti. Za otroke in mladino organiziramo Olimpijske urice s slovenskimi vrhunskimi športniki. Za mlade športnike izvajamo izobraževalne in informativne delavnice, pripravljamo tudi dogodke za različne ciljne skupine ter s tem skrbimo za promocijo športa in olimpizma.
Slovenski olimpijski izobraževalni center je odprt tudi za različne javnosti, posameznike, naključne obiskovalce ter vse, ki jih zanima olimpizem, šport ali pa morda nakup kakšnega artikla iz nove uradne olimpijske navijaške opreme. SOIC, kot krajše poimenujemo naš center.

V Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru bomo organiziranim skupinam podrobno predstavili vse vsebine.

Za vodene oglede in skupine kontaktirajte  Aleša Šolarja, ales.solar@olympic.si, oz. na tel. 051 376 289 in se dogovorite za ogled ter vodeni program.

Slovenski olimpijski izobraževalni center

Foto: Aleš Fevžer

Kategorije: