Predstavitev

Oznake:

V Minicityju med 25. junijem in 31. avgustom velja poletni delovni čas:

  • ponedeljek - sobota: od 9. do 16. ure

  • nedelja: zaprto

Minicity Ljubljana je pravo malo delujoče mesto, v katerem glavno vlogo igrajo otroci. Mesto sestavljajo ulice s hiškami in infrastruktura, ki je potrebna za delovanje pravega mesta.Minicity Ljubljana je veliko več kot le igralnica, saj ponuja neskončne možnosti kreativnega udejstvovanja in razvijanja ustvarjalnosti, ki potekajo pod vodstvom usposobljenih animatorjev. Malčki in otroci med 2. in 12. letom se v skupno 40 igralnih enotah lahko urijo v več kot 50 poklicih in preizkušajo več kot 100 aktivnosti iz sveta odraslih. Lahko se prelevijo v gasilce, policiste, peke, avtomehanike, gradbince oziroma postanejo kar si želijo! 

Skozi metodo didaktične igre in edinstvena igralna orodja, ki jih je razvila ekipa strokovnjakov iz področja pedagogike in psihologije, v sodelovanju s slovenskim gospodarstvom in javnimi institucijami, otroci razvijajo socialne veščine, krepijo odgovornost in samostojnost ter se v najbolj realnih situacijah pripravljajo na vsakdanje življenje.

Čeprav je Minicity Ljubljana otroško mesto, je v njem prostor tudi za počitek in aktivno udejstvovanje odraslih. V Središču za starše je na voljo kavarnica, slaščičarnica, trgovinica in pester nabor aktivnosti, ki bodo bodočim staršem in staršem v oporo tako pri lastnem razvoju kot pri psiho-fizičnem in socialnem razvoju otroka. Minicity Ljubljana nudi tudi varstvo za otroke od dopolnjenega četrtega leta starosti.

 

Kategorije: