Novice

Kozarec morskih spominov

Objavljeno: 14.08.2019

MERKUR, trgovski center (Ljubljana, Dvorana 17)

Logo

Ustvarite spominek na svoja počitniška doživetja. V Merkurju so nam zaupali 'recept' za prekrasen kozarec morskih spominov.

Kozarec morskih spominov

  • Pripomočki za ustvarjanje
  • 1. korak: Na papir narišite ali natisnite izbran morski motiv v primerni velikosti glede na kozarec.
  • 2. korak: Na izrezan morski motiv namestite obojestranski lepilni trak.
  • 3. korak: Sedaj morski motiv prilepite na očiščen steklen kozarec.
  • 4. korak: Z gobico na kozarec s tapkanjem nanesite modro barvo.
  • 5. korak: Ko je prvi nanos modre barve popolnoma suh, lahko sedaj nanesete še belo barvo. Kjer je prehod iz modre v belo barvo tapkajte s skoraj suho gobico, tako se ustvari nežen prehod med barvama.
  • 6. korak: Sedaj je potrebno pobarvati še pokrov kozarca. Izberite poljubno barvo, ki se bo ujemala s prej izbranima barvama. Za barvanje uporabite čopič. Po potrebi nanesite dve plasti barve.
  • 7. korak: Ko je vsa pobarvana površina suha, previdno odstranite prej nalepljen papir z morskim vzorcem.
  • 8. korak: Kozarec napolnite z izbranimi morskimi spomini (kamenčki, školjke). Okoli vratu kozarca zavežite rafijo v obliko pentlje in obliko motiva poljubno obrišite.
  • Tako poslikan kozarec je brez pokrova uporaben tudi kot namizna lanterna s čajno svečko.

Otroci na morskem dopustu radi nabirajo lepe in raznolike kamenčke, prav tako so izredno mamljive tudi zanimive školjke iz morskega dna. Zakaj ne bi vseh teh morskih drobnarij lepo pospravili in jih uporabili v prikupnem steklenem kozarcu. Le-ta nas bo tako celo leto spominjal na lepe poletne dni in morske pustolovščine.

Pripomočki in material:

Korak za korakom

1. korak: Na papir narišite ali natisnite izbran morski motiv v primerni velikosti glede na kozarec.

2. korak: Na izrezan morski motiv namestite obojestranski lepilni trak. 

3. korak: Sedaj morski motiv prilepite na očiščen steklen kozarec. 

4. korak: Z gobico na kozarec s tapkanjem nanesite modro barvo. 

5. korak: Ko je prvi nanos modre barve popolnoma suh, lahko sedaj nanesete še belo barvo. Kjer je prehod iz modre v belo barvo tapkajte s skoraj suho gobico, tako se ustvari nežen prehod med barvama. 

6. korak: Sedaj je potrebno pobarvati še pokrov kozarca. Izberite poljubno barvo, ki se bo ujemala s prej izbranima barvama. Za barvanje uporabite čopič. Po potrebi nanesite dve plasti barve. 

7. korak: Ko je vsa pobarvana površina suha, previdno odstranite prej nalepljen papir z morskim vzorcem. 

8. korak: Kozarec napolnite z izbranimi morskimi spomini (kamenčki, školjke). Okoli vratu kozarca zavežite rafijo v obliko pentlje in obliko motiva poljubno obrišite. 

Tako preprosto je. Kozarec napolnjen z morskimi spomini nam bo lepšal dom ter nas v hladnejših dneh, ki bodo prišli z jesenjo in zimo, za kak trenutek tudi odpeljal nazaj v čas počitnic in morskih dogodivščin.