Novice

Nasveti za pasje počitnice

Objavljeno: 10.08.2019

Oznake:

Aler - trgovina za male živali (Ljubljana, Dvorana A osrednji del)

Logo

Z upoštevanjem naslednjih nasvetov, ki so jih pripravili v trgovini Aler, bo vaš pes užival v vseh poletnih aktivnostih.

Izdelki za zdravo in zabavno poletje vaših kužkov

  • Easy drink potovalna posodica 4,60 €
  • Hunter potovalna flaška za vodo 11,90 €
  • Hladilna blazina 19,90 €
  • Plavajoča igrača - riba 12,60 €
  • Pasja igrača Chuckit! Hydro freeze 11,40 €
  • Hrana za pse Canagan škotski losos, slanik in postrv 79,00 €
  • Hrana za pse Now fresh senior and weifht management 69,00 €
  • Beaphar dimethicare line-on ampule proti bolham, klopom in insektom - za majhne, srednje in velike pasme 6,90 - 9,90 €

Med poletnimi meseci se z užitkom nastavljamo sončnim žarkom in uživamo v poletnih pustolovščinah. In če se primerno zaščitimo, nam visoke temperature in žgoče sonce ne moreta do živega. Enako je pri naših ljubljenčkih. S primerno oskrbo je poletje lahko tudi za njih vznemirljiv čas.

Popijte dovolj vode ...

... in poskrbite, da bo tudi kuža ves čas imel na voljo svežo vodo. Ni pomembno, če rajši poležava v senci, ali pa je bolj športno navdahnjen - vsak pes ves čas potrebuje na voljo svežo vodo. V poletnih mesecih pa je zadostna hidracija, zaradi višjih temperatur in povečane aktivnosti, še bolj pomembna. Poleg svoje stekleničke vode, v torbo vedno vrzite še pasjo prenosno steklenico in posodico!

Privoščite mu lahko hrano

Poleti hitro obležimo zaradi težke hrane. In enako je pri psih. Hrane, kot so Canagan in Petcurean, nudijo kvalitetne hranilne snovi, zaradi katerih bo vaš pes aktivnejše preživel vročino. Pri izboru primerne hrane se lahko obrnete na prodajalce v trgovini Aler. Z njihovo strokovno pomočjo boste zlahka izbrali primerno poletno hrano za vašega psa.

Pomagajte mu, da se ohladi

Psi imajo nižjo toleranco do vročine kot ljudje. Ohlajajo se predvsem s sopenjem in skozi tačke, pomaga pa jim tudi primerna temperatura okolice. Če že ne moremo upravljati z vremenskim termometrom, lahko psom uredimo hladno ležišče v stanovanju, zunaj v senci ali pa v avtomobilu njegov prostor opremimo s hladilno prevleko. Vročino jim na krajših progah olajša tudi hladilna ovratnica.

Nikoli ne puščajte psa v avtomobilu!

Niti za kratek čas. Psi se hitro pregrejejo. Na soncu pa temperatura v notranjosti avta hitro naraste in vročina je za psa zelo nevarna. Ne puščajte psa v avtomobilu. Tudi, če je avto v senci. Tudi, če je prižgana klima. Tudi, če pustite priprta okna. Zaradi drugačnega načina ohlajanja se psi pregrejejo še hitreje kot ljudje.

Prilagodite sprehode in izlete vročini

Izogibajte se vročinskim valom. Še posebej bodite pozorni na betonska tla, ki se hitro segrejejo. Če so tla pregreta in po njih niti vi ne bi hodili bosi, se rajši odločite za sprehod ob drugem času. Vroča tla lahko povzročijo opekline na blazinicah vašega psa. Pri daljših sprehodih pa se sprehajajte v senci in ne pozabite na pot vzeti steklenico vode za vašega kosmatinca.

Pri organiziranju celodnevnih izletov pomislite tudi na vašega ljubljenčka. Če izlet ni primeren za vašega psa (vročina, pregreta okolica, brez sence), ga rajši pustite doma ali v varstvu. Ali pa takšne izlete zamenjate z nečim ohlajajočim, kot je na primer plavanje v morju, jezeru, reki ...

Zaščita pred zajedavci ...

... je v toplih mesecih pomembna pred in po sprehodih. Na izletih po gozdu se v kožuh hitro skrije kakšen klop. V Sloveniji pa je vsak tretji klop okužen z boreliozo, erlihiozo, klopnim meningoencefalitisom ali drugimi prenosljivimi boleznimi. Najboljša zaščita je preventiva s pomočjo repelentov za živali. Še vedno pa je po vsakem sprehodu potrebno pregledovanje kožuščka.

Logo