Novice

Dela na cesti in zapore cest v okolici BTC Cityja Ljubljana

Objavljeno: 07.08.2019

Logo

Preberite, kje lahko v teh dneh na svoji poti naletite na oviro in kje najdete obvoze.

V teh dneh potekajo dela tudi na cestah in ulicah v okolici središča BTC City Ljubljana.

Zapora izvoza s severne ljubljanske obvoznice na Šmartinsko cesto

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je od torka, 6. avgusta 2019, zvečer do predvidoma vključno 18. avgusta 2019 iz smeri Bežigrada (Dunajska cesta) zaprt izvoz Nove Jarše, ki vodi na Šmartinsko cesto. Zapora je potrebna zaradi rekonstrukcije območja priključevanja z obvoznice na Šmartinsko cesto. Dela potekajo pod okriljem Mestne občine Ljubljana. Navodila za obvoz lahko najdete na spletni strani DARSa.

Popolna zapora regionalne ceste v Sneberjah v času od 6.8. do 30.11.2019

Zaradi gradnje meteorne kanalizacije v Sneberjah bo vzpostavljena popolna zapora regionalne ceste R3-644/1356, Lj (Šmartinska)–Šentjakob. Investitor gradnje meteorne kanalizacije je Mestna občina Ljubljana.

V času popolne zapore bo voden obvoz in sicer:

  • iz smeri Šmartinska cesta v smeri razcepa Zadobrova in Lj. Sneberje. Vozila bodo lahko zapustila AC na priključku Lj.–Sneberje ali Lj.–Šentjakob
  • iz smeri Lj. Sneberje v smeri razcepa Zadobrova in Lj.–Nove Jarše na priključek Lj.-Nove Jarše.

V času vodenja navedenega obvoza uporaba vinjet ne bo obvezna in sicer v smeri Maribora na odseku priključek Lj.–Nove Jarše–razcep Zadobrova–priključek Lj. Šentjakob ter v smeri Ljubljane na odseku priključek Lj.–Sneberje–razcep Zadobrova–Lj.–Nove Jarše.

V času popolne zapore bosta LPP liniji 12 in 12D začasno preusmerjeni in sicer:

  • v smeri Vevče oz. Podgorica (Dragomelj): Šmartinska cesta, Bratislavska cesta, Ljubljanska severna obvoznica, izvoz Ljubljana Sneberje, Zadobrovska oz. Šmartinska cesta in naprej po redni trasi
  • v smeri Bežigrad: Šmartinska cesta (Šentjakob), Ljubljanska severna obvoznica, izvoz Nove Jarše, Šmartinska cesta in naprej po redni trasi.

Zaradi popolne zapore in obvozne trase za liniji LPP bodo začasno ukinjena LPP postajališča in sicer: Hrastje, Sneberje in Trbeže, vsa v obe smeri.

Zaradi vodenja obvoza po obvoznici bodo na linijah 12 in 12D vozili prilagojeni avtobusi.

Več najdete na spletni strani gov.si.