Novice

Motoristični izleti in potovanja v poletnem času

Objavljeno: 23.07.2019

Yogi moto center (Ljubljana, Dvorana 6 osrednji del)

Logo

Za vse ljubitelje motorističnih pustolovščin in za vse tiste, ki se s potovanjem na dveh kolesih šele spogledujete, so #motosvetovalci iz trgovine Yogi motocenter pripravili nasvete za varna potepanja z motorjem.

Yogi moto center - poletna oblačila

Vsak motorist ve, da je poleg samega motorja kakovostna moto oprema bistvena za udobno in varno vožnjo z motorjem. Na eni strani motoristična oprema tako skrbi za udobje, na drugi pa za zaščito motorista in za to, da se ta v primeru nesreče ne poškoduje. Pri tem ni pomembna le kakovostna motoristična čelada, ki zaščiti glavo, temveč tudi druga moto oprema, med katero spadajo motoristična zaščitna oblačila, ledvični pas za motoriste in kakovostna moto obutev oziroma motoristični škornji. Poleg tega pa na potovanju z motorjem prav pridejo tudi moto kovčki, kamor se lahko pospravi motoristična čelada ali druga prtljaga, pa tudi različna druga moto oprema in dodatki, zaradi katerih bo vožnja z motorjem še večji užitek!

Kako se opremiti za poletna potepanja z motorjem?

Motoristi najbolj uživajo v poletnem času, ko je seveda lepše vreme, daljši dnevi in obdobje dopustov pa omogočajo, da za izlete in potovanja ostane tudi več časa. Ampak vožnja v poletnih mesecih, ko temperature narastejo preko 30°C, pomeni tudi določeno obremenitev. Za vroče dni #motosvetovalci zato priporočajo posebne modele motoristične opreme, ki so lahkotnejši in nudijo veliko zračenja. Na voljo so tudi posebne izvedbe motoristične opreme 3v1, kjer se lahko z odstranjevanjem oz. dodajanjem podlog oprema prilagaja glede na vremenske razmere. Za vroče dni pa odsvetujejo uporabo motoristične opreme, ki vsebuje razne membrane za dež in podobno (laminacija). 

Poleg primerne opreme pa je pomembno, da poskrbite še za primerno hidracijo tako voznika kot sopotnika, zato kakšna dodatna steklenica vode ne bo nikoli odveč. 

S klikom na povezavo odkrijte ponudbo poletnih oblačil v trgovini Yogi moto center