Novice

S kraljevsko poletno slaščico v boj proti poletni vročini

Objavljeno: 15.07.2019

Atlantis, vodno mesto (Ljubljana, Vodno mesto Atlantis) Zvezda, kavarna in slaščičarna (Ljubljana, Dvorana 12 jug) Cherry House Cafe Lounge Bar (Ljubljana, Diamant) Slaščičarna Dulcis Caffe (Ljubljana, Tržnica sever) Cojzla, začinjeno brez glutena (Ljubljana, Tržnica jug) Cacao (Ljubljana, Vodno mesto Atlantis)

Logo

Vroči poletni dnevi v BTC Cityju kar kličejo po najbolj slastni poletni osvežitvi – njegovemu veličanstvu sladoledu.

Sladoledi v BTC Cityju

Vroči poletni dnevi v BTC Cityju kar kličejo po najbolj slastni poletni osvežitvi – njegovemu veličanstvu sladoledu.

Sladoled je namreč sredi poletja res kralj med osvežilnimi sladicami. In tudi njegova zgodovina je zelo kraljevska oziroma cesarska. 

Menda so ga prvi jedli cesarji na Kitajskem pred skoraj tri tisoč leti. Nekaj podobnega sladoledu naj bi jedel kitajski kralj Tang iz Šanga, ki je imel kar 94 sladoledarjev. 

Celo rimski cesarji naj bi pošiljali sužnje v planine po sneg, ki so ga nato zmešali z drugimi sestavinami. 
Ampak zares pravo revolucijo naj bi naredil šele Marco Polo, ko je recepte kitajskih sladoledov prinesel v današnjo Italijo. 

Kralj Anglije, Charles I, je imel sladolede menda tako rad, da je dajal svojemu kuharju po 500 funtov letno samo zato, da je svoj recept za sladoled skrival pred ostalimi v Angliji. 

In ob vsem tem so znanstveniki celo ugotovili, da so sladoledi odličen vir vitaminov, energije, mineralov, ob tem pa sproščajo še hormone sreče, znižujejo raven stresa in relaksirajo naš živčni sistem. 

Sladoledna ponudba v BTC Cityju 

V BTC Cityu si lahko to kraljevsko slaščico privoščite na številnih mestih. In na nekaterih, prav posebnih, ponujajo tudi zelo nenavadne, presenetljive okuse.

V Atlantisu si lahko privoščite več kot šestnajst vrst sladoledov ob žuborenju vodnjaka. V kavarni Zvezda imajo lastno sladoledarno, okusov pa toliko, da so sladolede namestili v dva velika hladilnika. Lahko si privoščite sladoled iz murve, iz guave in papaje, kokosa, manga, limonine merige ali pa banoffee, ki je seveda iz karamele, piškotov in banan. Na izbiro vam je tudi veliko tort in osvežilnih pijač. 

V Boniti lahko opazujete, kako se sladoledi mešajo v mešalnikih, v Cojzli se lahko posladkate z brezglutenskimi sladoledi, v Cherry House lahko okusite meto s čokolado, sorbet mandarino ter črni ribez. Če vam to ni dovolj vas v Dulcisu vas čakajo še grški jogurt z mangom, veganski mandelj, okusi mozzart krogel in sacher torte…

Posebna zgodba je nedavno odprta slaščičarna Cacao. Tu vas čakajo nenavadni sladoledi, ki slišijo na ime taormina in gianduia, mascake in whitepista. Ob jogurtu z granatnim jabolkom ali orehom s figo pa si lahko v nekdanjem razglednem stolpu starega ljubljanskega letališča, ki je popolnoma obnovljen in spremenjen v muzej, ogledate in preberete še vse o začetkih letalstva v Ljubljani. In ugotovite, kdaj se je posrečil prvi polet z letalom in kaj se je zgodilo po nemškem bombardiranju nekdanjega letališča.

Ampak to seveda ni vse. 

Ker slaščičarji neprestano izumljajo vedno nove sladoledne kombinacije, lahko še veliko več nenavadnih okusov odkrijete, če se še sami odpravite po vseh skritih kotičkih v BTC City Ljubljana, kjer vas zagotovo čakajo še kakšni neznani, novi zakladi osvežilnih okusov. 

M.I.