Novice

Naredimo sami – domače maske za sijoč obraz

[Arhiv]

Objavljeno: 01.02.2019

Oznake:

Zelena trgovina (Ljubljana, Dvorana A jug)

Logo

Sijoča, gladka in negovana koža je ključ do mladostnega videza. Vendar pa zmotno velja, da je za sijočo polt potrebno zapraviti veliko denarja. Dovolj je že pogled v hladilnik, nekaj časa in iznajdljivosti.

Bananina maska

Banana navlaži kožo in jo naredi mehko. Banano olupimo, jo zmiksamo ter nanesemo na obraz in vrat. Po 20 minutah speremo z vodo.

Jogurtova maska

Očisti kožo in zapre pore. Trd jogurt nanesemo na obraz in po 20 minutah speremo. Jogurtu lahko dodamo 1 žlico ožete pomaranče ter polovico banane, da dobimo masko, ki deluje proti nežnim gubicam.

Limonina maska

Navlaži kožo ter ima rahel belilni učinek. Zmešamo sok ene limone z eno četrtino kozarčka oljčnega olja. Po 15 minutah speremo z vodo.

Maska z medom

2/3 kozarčka ovsenih kosmičev zmešamo s četrtino kozarčka vroče vode ter pustimo, da se ohladi. Primešamo žlico jogurta ter žlico medu in en jajčni beljak. Zmiksamo z mešalnikom, nanesemo na obraz ter po 15 minutah speremo.

Vlažilna maska s kokosom in avokadom

Zmešamo polovico zrelega avokada, žlico kokosove moke ter žlico medu. Pustimo delovati na obrazu 10 minut.

Maska iz gline

Glino zmešamo z žlico medu, dodamo nekaj vode ali jojobinega olja (pri suhi koži). Nanesemo na kožo in pustimo delovati 15 minut. Glino v prahu in jojobino olje najdete v Zeleni trgovini v Dvorani A.

Maska, ki pobeli brazgotine, nastale zaradi aken

Žlico muškatnega oreščka v prahu zmešamo z žlico medu, žlico cimeta in s sokom polovice limone. Pustimo delovati 15 minut.

Logo