Novice

Okusni Bluz - Food Bluz: Celovita ponudba kulinarike in gastronomije sveta

Objavljeno: 18.06.2018

Logo

Več kot 70 kulinaričnih ponudnikov, Tržnica BTC City, Kulinarični park, domači in ekološki pridelki...

Paleta svetovnih okusov v BTC City Ljubljana

Več kot 70 ponudnikov kulinarike ponuja nadvse pestro kulinarično doživetje. Ljubitelji pristne domače hrane lahko uživajo kot doma, navdušenci nad svetovnimi kuhinjami pa lahko okušajo italijanske specialitete, uživajo v pisanih okusih iz različnih delov Azije, v lahkotnosti mediteranske kuhinje, ali pa se prepustijo gurmanskim čarom Mehike.

Na voljo je tudi trendovska ponudba odličnih zajtrkov, domačih burgerjev in juh, sladkosnedi pa lahko v slaščičarnah in kavarnah uživajo v ponudbi pregrešno dobrih slaščic.

Odločitev, kam boste pobegnili danes, je vaša!

Tržnica BTC City

Vsako mesto ima tržnico, tudi BTC City. To je prostor srečevanja, stičišče raznoterih poti in opravkov. Prostor,
kjer srečamo znanca ali prijatelja in ne glede na letni čas najdemo razkošje svežine barv, vonjav in okusa.

Tržnica BTC City nudi vrsto odličnih idej za malico, kratko kosilo ali prigrizek ob klepetu, na njej najdemo ponudnike svežega sadja in zelenjave, mlečnih in drugih proizvodov ter izbrane obrtnike. Na skrajnem jugu jo zaključujeta Kulinarični park in Cvetlični trg, ki je namenjen prodaji cvetja, lončnic in grmovnic.

>>Več o Tržnici BTC City

Kulinarični park

Zgodovina ulične prehrane sega v staro Grčijo, sicer pa je danes to po vsem svetu zelo razširjen koncept in v vsaki deželi odslikava njene kulturne posebnosti.

Središče dogajanja na jugu Tržnice BTC City tako predstavlja Kulinarični park s šestimi hiškami gostinskih ponudnikov, ki svojim gostom pričarajo raznoliko paleto španskih, azijskih in vegetarijanskih jedi, hamburgerjev, različnih vrst mesa ter solat.

Idealen in sproščen ambient za srečanje s prijatelji ob dobri hrani.

 

Trg mladih

Trgi veljajo za najpomembnejše urbanistične dele mest, za njihova središča, točke druženja in so bistven element vsakega mesta, tudi našega; vsak z nekoliko drugačnim značajem, vsi pa namenjeni srečevanju, sproščenemu klepetu ali kratkemu postanku obiskovalcev BTC Cityja.

V prenovljeni podobi je zasijal Trg mladih na vzhodni strani Dvorane A. Trg je zdaj bogatejši za urejene pešpoti in za osrednji del z manjšim otroškim igriščem. Obenem sta obnovljena ter v arhitekturni podobi poenotena in v prostor na novo umeščena oba gostinska objekta Soba´Room in Hot´Horse s solatnim barom, dodana vrednost trga pa je njegova ozelenitev, ki predstavlja korak naprej v prizadevanjih družbe za trajnostni razvoj.

>>Soba'Room

>>Hor' Horse & Solatni bar

Recept: Foodbluz kroglice

Truffli s temno čokolado, kokos mlekom, bučnim oljem, bučnimi praženimi karameliziranimi semeni in koščki bele čokolade ter drobljencem hrustljave slanine.

Sestavine

 • 280g čokolade čokolade (65 %)
 • 230ml kokosovega mleka
 • 3 žlice dobrega bučnega olja
 • vaniljeva aroma
 • 50g drobljenih karameliziranih bučnih semen
 • 20g grobo mlete bele čokolade
 • 20g hrustljave drobljene slanine

Bela čokoladna glazura z bučnim oljem

 • 200g bele čokolade
 • 50g bučnega olja
 • 50  masla
 • 1g bučnih karameliziranih semen
 • bučna semena

Priprava

Nad soparo počasi stopimo čokolado do temperature 50 stopinj Celzija. Ko je stopljena, dodamo razmešano kokosovo mleko in aromo, na koncu še olje. Malo ohladimo, nato primešamo preostale sestavine. Mešanico postavimo v hladilnik za približno 4 ure. Ko se strdi, iz mase s pomočjo dveh žličk oblikujemo kroglice. Oblikovane kroglice postavimo na hladno.

Medtem ko se kroglice hladijo, pripravimo obliv iz bele čokolade z bučnim oljem. Bučnega olja ne umešamo popolnoma, ker tako dobimo lepo, lisasto barvo. Ohlajene kroglice prelijemo z glazuro, posujemo z mletimi bučnimi semeni in na vrh dodamo eno ali dve bučni semeni.

Okusni Bluz | Food Bluz: Boljši del dneva!