Filtriraj

OKUSNI BLUZ

Recept

Domač' krompirček

Objavljeno: 12.10.2016

Glavna sestavina:

Zahtevnost: *
Čas kuhanja:7 min
Čas priprave:20 min Hood Burger (Ljubljana, Parkirišče Tržnica BTC 2)

recept prispeval:
Logo

Sestavine

  • 1 kg slovenskega krompirja,
  • vsaj 1,5 l arašidovega olja,
  • sol,
  • sveže začimbe po želji.

Postopek

Krompir olupimo in ga razrežemo na vžigalice, krhlje ali kolobarje, pomembno je le, da je ves krompir narezan enakomerno debelo. Sledi recept za približno na 1 cm debelo narezane palčke.

Narezan krompir položimo v posodo, ga prelijemo s hladno vodo in čez noč pustimo v hladilniku. Voda iz krompirja potegne odvečen škrob, olje pa bo med cvrtjem zapolnilo prostor, kjer je prej bil škrob, in poskrbelo za hrustljavo skorjico. Krompir odcedimo in osušimo. Cvrtnik ali posodo napolnimo z oljem vsaj do tretjine in segrejemo na dobrih 120 °C. Krompir cvremo postopoma, da posoda ni prepolna in da temperatura olja ne pade. Posamezno rundo cvremo 7 minut, odvisno od debeline narezanega krompirja, tako da je krompir pečen in še vedno skoraj bel. Krompir odcedimo in položimo na kuhinjske brisače, da vpijejo odvečno maščobo.

Tako pripravljen krompir pustimo stati vsaj pol ure, da se ohladi – takšnega lahko pustimo čez noč v hladilniku ali 1 mesec v zamrzovalniku. Za dokončanje krompirčka segrejemo olje na 180 °C in po rundah cvremo 4 minute, spet odvisno od debeline narezanega krompirja. Krompirček pobiramo s penovko in polagamo na kuhinjski papir. Na koncu ga še dobro posolimo in po želji dodamo različne sveže začimbe.

Poiščite recept
Iz e-kataloga
Podobni recepti