Dogodek

Mame

Termin: 13.10.2018, pričetek: 20:00, SiTi Teater BTC , Ljubljana

Avtorski projekt petih priznanih mam in igralk je komedija za vse slovenske matere, in tiste, ki bodo to šele postale in priložnost za vse moške, ki si želijo ali upajo biti enkrat na pravem t.i. "babjem žuru".

Pet še vedno mladih mamic ukrade noč svoji družini, da si privoščijo sproščeno druženje. Skozi poplavo "ženskega čveka" spoznamo njihove poglede na vzgojo, kariero, zdravo prehrano, moške in seks. Sočutne in skrbne, sproščene in odkrite, divje , jezne in razuzdane nam brez dlake na jeziku, predvsem pa brez otrok, nalijejo čistega vina, ki spremeni marsikateri pogled na materinstvo.

Pod režijsko taktirko Tijane Zinajić (ki tudi igra v predstavi) odkrito spregovorijo še Vesna Pernarčič, Barbara Medvešček, Vesna Slapar, Ana Urbanc (ki je na Dnevih komedije Celje 2015 prejela nagrado Žlahtna komedijantka 2015*), v alternacijah Nina Valič in Saša Mihelčič

Otroke pa pustite doma!

* Žlahtna komedijantka leta 2015 je Ana Urbanc, ki se je izkazala z vlogo Lize v uprizoritvi Mame v produkciji Krekerja in SiTi Teatra BTC. "Ana Urbanc v vlogi Lize nosi komedijsko nehvaležen kontrapunkt drugim dramskim osebam. Dovršeno preigra karakter hladne in nepristopne poslovne ženske, ki materinsko vlogo zavestno potiska v ozadje, in jo razvije v ranljivo čutečo osebo. Igralka z globokim zavedanjem svoje prezence vlogo oplemeniti in ji omogoči velik značajski razmah," piše v utemeljitvi žirije.

Zaradi spremenjenega kadilskega zakona predstava ni namenjena osebam mlajšim od 18 let, saj se v predstavi ena od igralk pretvarja, da kadi.

29. Člen 
(7) Prepovedano je prikazovanje ali uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov v okviru televizijskih vsebin in javnih nastopov, ki so namenjeni osebam, mlajšim od 18 let, razen v filmih, nadaljevankah in nanizankah.

Sodelujoči

  • režija: Tijana Zinajić
  • igrajo: Vesna Pernarčič, Vesna Slapar, Barbara Medvešček, Tijana Zinajić, Ana Urbanc in Nina Valič
  • kostumi: Matic Hrovat
  • scena: Urša Vidic
  • asistent režije in glasbena oprema: Dejan Batoćanin
  • luč: David Andrej Francky
  • produkcija: SiTi Teater BTC in Kreker

Termin: 13.10.2018, pričetek: 20:00, SiTi Teater BTC , Ljubljana