Dogodek

Pojte, pojte drobne ptice

Termin: 13.10.2018, pričetek: 11:00, SiTi Teater BTC , Ljubljana

Mrakovček Premrakovček, godec iz slikanice Pojte, pojte drobne ptice, ki jo je uredila in izdala Kristina Brenkova se vtej zgodbi znajde v veliki zagati, saj je ukradel pero najlepše in najbolj ošabne ptice daleč naokoli: Šaraptice. Ta se mu maščuje tako, da njegove ptice pevke zaklene v kletko, ključ pa odvrže v široka ajdova polja. Godec se s pomočjo čarobnega kolesa odpravi na potovanje skozi otroške ljudske pesmice in izštevanke, v katerih oživijo Anzej Panzej, Tinčica Minčica in drugi junaki, ki mu pomagajo pri iskanju ključa.

Iz otroških ljudskih pesmic in izštevank, zbranih v istoimenski slikanici, so avtorji ustvarili novo zgodbo v novi likovni podobi, ki otrokom približa ljudske motive, napeve in vsem že dobro poznane junake, od Anzeja Panzeja, Mrakovčka Premrakovčka, Tinčice Minčice in Šaraptice še skozi živahno lutkovno igro, barvite kostume in živo akustično spremljavo multiglasbenika Andreja Fona, ki v predstavi igra na gajde(dude), drumljo, mandolino, kalimbo,hupo in inovativne piščali.

Čeprav gre za prikaz drugega časa in vsebin, ki jih danes otroci ne poznajo več; od žetve na polju, do semenjskih norčij, pa zgodba o zaprtih pticah in trudu za njihovo izpustitev, otroke skuša učiti o nečem, kar do pravega ključka privede še danes: o vztrajnosti.

  • Za otroke od 3. leta
  • Dolžina: 45 minut

Sodelujoči

  • igrata: Iuna Ornik in Andrej Fon
  • produkcija: Društvo likovnih ustvarjalcev - Gledališče Lalanit

Predstava je bila sofinancirana s strani Ministrstva za kulturo.

Termin: 13.10.2018, pričetek: 11:00, SiTi Teater BTC , Ljubljana