Novice

Minicity Ljubljana odslej največji otroški didaktično-izkustveni center v Sloveniji

[Arhiv]

Objavljeno: 04.10.2018

Oznake:

Minicity Ljubljana (Ljubljana, Dvorana A sever)

Logo

V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana danes odprli dodatne površine z novimi, poučnimi vsebinami in brezplačno odprli svoja vrata za otroke in starše.

Minicity otvoritev

Z novimi prostori je kreativno otroško mesto poleg obstoječih 40 pridobilo še sedem novih igralnih enot, prenovljene prostore za rojstnodnevna praznovanja, odprtje v dvorano A ljubljanskega BTC Cityja, internetni kotiček za starše, prostor za počitek in branje ter novo trgovino z igračami Toys4U - Didaktične igrače.

Osrednja novost razširjenega Minicityja je interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu, ki so ga postavili v sodelovanju z AMZS, Zavarovalnico Generali, Javno agencijo RS za varnost prometa in podjetjem Toys4u - Didaktične igrače, ob tem pa tudi praktično prikazali njegovo funkcijo, saj so gostili več kot 200 otrok iz vrtcev in šol.

S skoraj 200 tisoč evrov vredno investicijo v interaktivno motorično-didaktično igralo, ki ustreza vsem standardom varnega igrala in je certificirano, ter v nove, povečane prostore so v Minicityju Ljubljana odprli še sedem drugih novih igralnih enot, in sicer Hišo dobrih bakterij podjetja Ewopharma, Hišo naravne kozmetike podjetja Essentiq, Tiskarno podjetij Printpoint in Epson Avtera, Televizijski studio RTV Slovenija, Fotkarja podjetja Matej Jamnik, s. p., Modro hišo podjetja Telekom Slovenije ter Turistično agencijo podjetij Palma in Bags&More. Pri naštevanju novosti ne gre izpustiti še prenovljene enote kužka Montija iz Zotta in medvedka Bena iz BenQuicka. Željni praznovanja otroških rojstnih dni, ki so v Minicityju edinstveni v Sloveniji, so dobili nove prostore, med povprečno več kot 3 ure trajajočem obisku Mincityja pa so za počitek ob Kavarnici & slaščičarnici odslej na voljo tudi bralni in internetni kotiček ter nova trgovina z didaktičnimi igračami Toys4U – Didaktične igrače, ki v Sloveniji prvič ponuja tudi otroško blagovno znamko Coccodrillo.

Novo pridobitev največjega slovenskega otroškega didaktično-izkustvenega centra so pozdravili tudi znani starši Oriana Girotto, Rebeka Dremelj, Aljoša Bagola, Urška Drofenik, Sabina Kogovšek, Nina Wabra Jakič in Petra Greiner, ki so navdušeni, da odslej tudi v Sloveniji obstaja prostor, kjer bodo najmlajši na edinstvenem igralu s tunelom in posebnimi učinki lahko nadgradili svoje znanje o prometni varnosti.  

Danes je Minicity na velikem otvoritvenem dogodku z bogatim in brezplačnim programom, ki poteka ves dan, vrata na široko odprl tudi 200 otrokom iz socialno ogroženih družin, vrtcem in šolam, ki lahko obiščejo več kot 40 igralnih enot v malem mestu, se zabavajo v kreativnem parku z ustvarjalnimi delavnicami na temo prometa, preizkusijo športne aktivnosti, njihovi starši pa prisluhnejo predavanjem o varni mobilnosti otrok. Popoldne, ob 18. uri, pa s partnerji pripravljajo še veliki brezplačni koncert pod pokroviteljstvom BTC Cityja. 

>> Več o dogajanju

Logo