Novice

Nova kulinarična trgovina GourmetShop

[Arhiv]

Objavljeno: 26.07.2018

GourmetShop (Ljubljana, Emporium jug)

Logo

Trgovina, delavnica s šolo kuhanja in peke, kulinarični laboratorij, knigarna, več kot 1.000 proizvodov: odlične surovine, orodja, najboljša oprema domačih in svetovnih proizvajalcev, KitchenAid center in servis; za profesionalne chefe, ljubitelje kuhanja in dobrojedce.

Že od leta 1991 se ukvarjamo s kulinaričnimi koncepti in osveščanjem po kvalitetnem in zdravem prehranjevanju.. Vse izhaja iz želje in hrepenenju po lepem in dobrem. Hrana ni samo potreba po preživetju, je tudi hrana za zdravje, našo dušo in dobro počutje. Glavni navdih nam je iskanje dobrih materialov, načinov priprave, kakor tudi novih tehnologij kuhanja. Začeli smo spontano, pravzaprav nezadovoljni s kvaliteto kave, čokolade in sladoledov pri nas,  pa smo se odločili iti v svet in poiskati za naš trg primerne in odlične proizvode.

Prvi smo pripeljali k nam res kvalitetno čokolado, naravne sladolede, raznovrstne vroče in hladne napitke, kot tudi moderne načine priprave hrane, sous-vide, vakuum, komprimiranje, hladno dimljenje, kriogenizacijo, različne postopke kuhanja, ki v hrani ohranjajo čim več naravnih prehranskih vrednosti, okus in aromo. Z leti smo rasli in sledilo nam je čedalje več odličnih restavracij in slaščičarn. Danes imamo v programu preko 5.000 proizvodov, smo sponzorji prestižnih nazivov, kot so svetovni in evropski prvaki, se stalno izobražujemo po številnih akademijah po svetu od Amerike, Azije in seveda Evrope, smo člani  prestižnega združenja Artisti del Gelati.

V letih od naše ustanovitve se je v Sloveniji  odnos do prehrane  bistveno spremenil – v pozitivno smer. Danes veliko  bolj pazimo kaj jemo. Kuhanje na domu -v družinskem ali prijateljskem okolju- ni več samo potreba po prehranjevanju,  temveč je čedalje bolj pomemben socialni in intimni aspekt druženja, ki smo ga z uporabo telefonov že skoraj pozabili. Prav povpraševanje po kvalitetni, zdravi hrani nas je navdahnilo, da odpremo trgovino, več kot trgovino, kulinarični center druženja.

Najprej je nastala spletna trgovina, s katero so naši proizvodi postali dostopni vsem, ne samo zahtevnim kuharjem.  

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo iz vsega tega nastala tudi fizična trgovina, ki smo jo pred kratkim odprli v spodnji etaži Emporiuma v BTC Cityju Ljubljana. Pravzaprav ni samo trgovina v pomenu, kot ga poznamo - je pravi mali kulinarični center »Food Emporium«, s pravim in najsodobnejše opremljenim kuharskim laboratorijem za izobraževanje, razvijanja novih konceptov in eksperimentov, ki je odprt vsem profesionalnim chefom in ljubiteljem kuhanja in kjer se bodo odvijali številni tečaji in seminarji tako za fizične osebe kot tudi za profesionalce.

Osrednji del je knjižnica s strokovno literaturo velikih mojstrov, izjemnimi knjigam in revijami  v konceptu »coffee&book store«, ker boste vso literaturo ne samo kupili, temveč tudi prebirali. Načrtujemo degustacije posebnega izbora najboljših kav na svetu, pripravljeno z vsemi znanimi metodami od espressa, pour over in vse do vakuuma.  

Kot podporniki blagovne in prestižne znamke kuhinjskih aparatov KitchenAid pri nas (med drugim so bili njihovi namizni mešalci zopet izbrani za najboljše na svetu) , vam bo na voljo celoten program aparatov, ki jih boste pred nakupom lahko tudi preizkusili in se udeleževali številnih KitchenAid kuharskih tečajev priprave sladoledov, testenin, napitkov, kuhanja in peke. 

Velik poudarek dajemo tudi zdravemu načinu prehranjevanja, proizvodom brez alergenov, želimo zastopati vse vrste načinov prehranjevanja. Kulinarični program, ki ga prav sedaj uvajamo je priprava zdravega kruha in peciva s pomočjo fermentacije in načinov priprave divjega kvasnega nastavka, kot so ga uporabljali že pred stoletji. Prav fermentacija nam je nov velik izziv, zato bomo poleg kruha fermentirali tudi vse vrste zdravih napitkov, sadja in zelenjave. In vse to pridobljeno znanje vam bomo predajali. 

Vabljeni!