Novice

V letu čebel že petič zapored projekt 'Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto'

[Arhiv]

Objavljeno: 10.04.2018

Oznake:

Logo

V letu, ko 20. maja 2018 prvič obeležujemo svetovni dan čebel, bo že petič zapored potekal projekt 'Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto'. Danes sta nosilki projekta – Mestna občina Ljubljana in družba BTC – v sodelovanju s partnerji predstavili aktivnosti v podporo osveščanju o pomembnosti čebel in za spodbujanje meščanov prestolnice k ocvetličenju oken in balkonov z medovitimi rastlinami.

V letu čebel že petič zapored projekt 'Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto'

Foto: Studio Bomba

Brenčanje čebel naznanja pomlad. Da bi bilo čim bolj glasno tudi v prestolnici, sta Mestna občina Ljubljana in družba BTC s podporo partnerjev naznanili dogodke in aktivnosti pod okriljem projekta 'Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto'.

Razstava Urbano čebelarjenje

V dvorani A je od torka, 10. aprila naprej na ogled razstava 'Urbano čebelarjenje', kjer lahko obiskovalci prek čebeljega nadzornega centra v živo spremljajo dogajanje v čebelnjaku ob Vodnem mestu Atlantis, v prihodnje pa bodo v prenos vključeni še drugi urbani čebelnjaki.

Prihajajoči dogodki

Naslednji mejnik je 21. april, ko bo na Tržnici BTC potekal cvetlični sejem in obeležil svetovni dan Zemlje, ki sledi dan pozneje.

Od 7. do 13. aprila v Minicityju v Dvorani A bodo v Minicityju organizirane otroške delavnice: Medovite rastline, medenjaki, čebelji ples,…

  • vsak delovnik med 17. in 18. uro
  • med vikendom še med 11h in 12h in med 17. in 18. uro

Maja se bo Ameriška ulica v BTC Cityju Ljubljana preobrazila v alejo sončnic, čebelji nadzorni center pa bo od junija naprej predstavljen v okviru razstave 'Kjer so čebele doma' v Slovenskem etnografskem muzeju.

Med 17. in 27. majem bodo potekali dnevi odprtih vrat pri različnih partnerjih projekta, ki bodo obiskovalcem ponudili vpogled v urbane čebelnjake in jih seznanili z izzivi urbanega čebelarjenja.   

Podroben seznam dogodkov in aktivnosti je naveden v programu, ki je priložen sporočilu za javnost. Informacije v zvezi projektom bodo skozi leto objavljene na spletni strani: www.btc-city.com/CEBELE.

V letošnjem projektu 'Pomagajmo čebelici: Ocvetličimo mesto' sodelujejo tudi partnerji: A1, Medex, Merkur, Hofer, Semenarna Ljubljana z vrtnimi centri Kalia in Minicity Ljubljana.

Logo