Novice

Sezona maturantskih plesov v polnem teku

[Arhiv]

Objavljeno: 06.03.2019

Oznake:

Logo

Zasijati na enem najpomembnejših večerov v življenju ni lahka naloga!

Maturantski ples čakate že z nestrpnostjo in z velikim pričakovanjem, obenem pa vas navdaja skrb, kako se urediti, da boste zasijale kot prave dame.

Skrb za tako pomembno noč ni odveč, ravno nasprotno! In s pravo mero organiziranosti ter načrtovanja se je boste udeležile z velikim navdušenjem.

  Obleka

  Modne smernice, ki vsako leto narekujejo nekaj novega, so lahko prava zmešnjava pri odločitvi, kaj boste oblekle. Če se nikakor ne morete odločiti že pri barvi, potem je črna obleka prava izbira, ki je vedno modna in pristaja vsakomur. Če pa si želite malo več pozornosti in ste nekoliko bolj drzne, pa lahko posežete po bolj živahnih barvah, med katerimi je tudi v letošnjem letu še vedno modna vijoličasta. Ne glede na to, ali boste izbrale dolgo, krajšo ali kratko obleko, poskrbite, da prednost pred vašimi željami dobi udobje, ki ga boste začutile, ko boste obleko pomerile. Če boste posegle po hlačah, naj ne bodo povsem klasične in posezite po bolj nevsakdanjih kombinacijah ter nenavadnih krojih.

  Vsekakor pa je zaželeno, da nasvete pri izbiri poiščete pri modnih svetovalcih in prodajalcih v specializiranih trgovinah.

   >>Seznam trgovin z oblačili za posebne priložnosti

   Obutev

   Ker maturantski ples spremljata že zelo lepo vreme in višje temperature, lahko posežete po bolj odprtih čevljih. Najsi bodo to sandali, pol odprti ali zaprti čevlji, ne smete pretiravati pri višini pete, še posebno če jih nosite le redko ali pa sploh nikoli! Pri obliki in barvi se ne zanašajte preveč na modne smernice, ampak poskrbite, da se čevlji ujemajo z vašo obleko.

   >> Seznami trgovin z obutvijo

    Modni dodatki

    Številka ena med modnimi dodatki je torbica. Ker gre za eleganten in večerni dogodek, naj bo majhna, priročna in naj se dopolnjuje z barvo vaših čevljev ali obleke. Zelo modno je tudi, da imate satenaste rokavice, ki se v zadnjem času pojavljajo vse bolj in bolj in vam bodo zagotovo pomagale pri doseganju prefinjenega videza. Ne smete pa pozabiti tudi na nakit, ki naj bo zmeren, saj bodo vaše obleke bolj izstopale, v primeru stroge elegance pa lahko nadenete nekoliko bolj kričeč in opazen kos nakita, da razbijete monotonost in poudarite tudi ostale dele telesa.

    >> Seznami trgovin z modnimi dodatki

     Nega telesa

     Seveda se priprave na maturantski ples ne pričenjajo na dan dogodka, ampak že nekoliko prej. Poskrbeti morate za urejene roke, obraz in telo. Privoščite si manikiro ali umetne nohte, pedikuro in nego obraza ter s samoporjavitveno kremo ali obiskom so-larija v Vodnem mestu Atlantis poskrbite tudi za svojo polt.

     Seznam salonov:

     Pričeska in ličenje

     Na sam dan se bo priprava začela z oblikovanjem pričeske in ličenjem. Priporočljivo je, da frizerja obiščete že nekaj dni prej, da preizkusite različne možnosti. V večini frizerskih hiš in salonov je to že stalna praksa in najbolje je, da vam tam naredijo tudi make-up, ker boste le tako povsem usklajene tudi glede na izbor vašega oblačila. Upoštevajte pravilo manj je več in ne priterivajte z vsem, ker bo že samo zadovoljstvo na večeru dovolj obsijalo vaš obraz.

     Seznam frizerskih salonov

     Logo